The door from Hiram.

Als ik door oude grote gebouwen loop voel ik me helemaal op mijn plek . Er is iets in mij dat me doet herinneren aan Lang vervlogen tijden deze vloeien door mij heen. Afgelopen nacht droomde ik over een stenen slot en sleutel.Het slot was van een oud gesteente en de sleutel evenzo.Ik zag heel duidelijk hoe de sleutel het slot raakte om de deur te openen dit gebeurde allemaal zwevend in de lucht. Ik was verbaasd dat ik zon oude sleutel zo heel duidelijk voor mij zag.Het slot zat onder de klei en had lemen stukken die als klompjes aan de opening hingen. Het woord Mesopotamië kwam heel duidelijk door mij heen en Akkadisch…Sumerie . Iemand zei , Het universum’ heet in de oude taal An-ki . An is een oude god in Babylonie geboren uit de wateren en deze copuleerde met de aarde waaruit Ki ontstond. Ki is levensenergie die door onze goden heen stroomt . De kluitjes lemen grond die ik zag aan het slot bevatte rode aarde , rode aarde die als een koperen slang door de rivieren stroomde.Ik waste het slot en de sleutel in den rivieren waar ik mij daarna baadde in het rode natte van de kronkelende slang . Mijn gesluierde kleding kleefde aan mijn slanke lichaam de stof plakte aan mijn dijen en buik en mijn kleine borsten drukte door de natte stof heen waar ik de sleutel dicht tegen mij aan hield als een koesterende schat die bij mij geheel veilig was omdat deze de geheimen der aarde bevatte. Ik omwikkelde de sleutel in mijn lange git zwarte haren die al sijpelend van het rivierennat als lange slierten over mijn rug stroomde en eindigden bij mijn kleine billen waar het rode water met kleine druppeltjes langzaamaan weer in het natte drupte .Ik begon te zingen en wiegde de sleutel al dansend over de wateren, waarbij mijn haren zich droogde door de wind. Op den oever stond ik ineens stil en ging geheel op in mijzelf. Ik veranderde in een Egyptische Godin die als een stele stond met haar voeten naast elkaar kaarsrecht van rug hoofd geheven in de lucht waarbij de sleutel verdween in haar eigen gewelf.En toen , en toen werd ik wakker mijn klokradio gaf 5.55 uur aan. Ik was weer terug in deze tijd Het Nu ! Tweeduizend twee en twintig .Maçonnieke riten, lispelde ik nog slaperig. Gij Verhevene hooggeborene zei een stem uit het niets, ik open helemaal mijn ogen, zie niemand om mij heen. Jezus Christus ,Salomo s Tempel , Sapientia .Op slag werd ik klaar helder wakker met een beeltenis van 12 lichtmeesters met hun beschermende lichtbollen om de aarde heen.

copiright J.C.van Sonsbeek