Relatie Problemen

Relatie problemen heb en krijg je niet voor niets. Deze zijn er om je bewust te maken van een situatie. Dan is het de kunst om te leren om met problemen anders om te gaan. Als je in een liefhebbende relatie zit en er ontstaan conflicten probeer je ze eerst met de mantel der liefde te bedekken. Je wilt elkaar niet kwetsen dus communiceer je niet gelijkwaardig .Alleen maak je het probleem alleen maar erger en het minste of geringste klein akkefietje kan net de trigger zijn dat op een dag de bom barst .Het is niet het akkefietje maar de knagende frustratie , je eigen onbehaaglijke gevoel dat zich niet volledig heeft kunnen uiten.

De partner die begrijpt er totaal niets van waarom je zo reageert omdat er samen niet volledige is gekeken wat de onderliggende roerselen zijn . Open gaan staan voor elkaars meningen , gedachtes, boosheid, en emoties is de beste basis om een lans te breken. Mindfullness is een tool om beter te gaan leren communiceren.

Een eenvoudige handgreep is als je met elkaar gaat communiceren dat je elkaar aankijkt , met volle vizier. Hoe vaak gebeurt het niet dat vrouw tegen man praat en man kijkt weg is in gedachten en eigenlijk niet hoort wat zij verteld om dat hij vindt dat ze maar door kakelt. Of Man komt blij enthousiast thuis met zijn verhaal en vrouw concentreert zich op haar kookeiland , zegt een keer o wat leuk en zit met haar hoofd boven een dampende pan. We zijn op een of andere manier geconditioneerd van gewoontes en denken er totaal niet bij na wat de andere sekse nu werkelijk te vertellen heeft en wat hem of haar bezig houdt. Je bent tenslotte geen helderziende van elkaar. Dus communiceren en elkaars aandacht vragen en vasthouden is de eerste stap naar een boeiende conservatie die tot evenredige gevoelens kan leiden en om problemen op te lossen.

Soms kun je zo vastzitten in je eigen energie dat het lijkt dat er geen oplossing voorradig is. Maar niets is minder waar, er is altijd een probleem voor de oplossing ! Gewoon aankloppen bij iemand die onpartijdig is. Helderheid kan geven waar de schoen wringt in de relatie en zo bepaalde tools aanreiken waar je beiden aan kunt werken voor een volledige transformatie.

Mocht je dit hoofdstukje lezen , wees welkom als je het gevoel hebt om bij Ankh- of- Light aan te kloppen.