Hechting/verlatingsangst

Hechtingsrelatie – verwant zijn aan je ouders -ouders die je dienen als rolmodel en nodig zijn om je te ontwikkelen tot een emotioneel volwassene, zodat jij jou weg kan vinden in deze wereld en t.o.v. je medemens.
Tevens komt daar meteen verlatingsangst om de hoek kijken die er aan vast kan kleven door andere omstandigheden. Een ieder van ons is op een bepaalde manier gehecht , aan ouders , opvoeders oma , opa of andere familie leden. Eigenlijk begint dit al in de baarmoeder , geboren worden, baby , peuter -kleutertijd -schoolkind -puber en met de volwassenheid. Iedere leeftijd heeft bepaalde hechtingen. Een normaal opgroeiend kind met ouders die zich manifesteren als liefhebbende ouder en alles in het werk stellen om hun kind zo goed mogelijk te begeleiden heeft de grootste kans van slagen om emotioneel opgewassen te zijn in het leven. Prima ! Doch er zijn andere factoren die het kind al vroeg op zijn pad kan tegenkomen. Zoals een alleen geboren tweeling , die de binding heeft met zijn broertje of zusje in de baarmoeder. Deze binding is een oer verbinding die zeer sterk is en gehecht zijn aan elkaar. Als er een kink in de kabel komt, doordat een van de twee niet overleefd, komt de verlatingsangst al heel prematuur om de hoek kijken. Het kind dat levend achterblijft voelt dat in zijn /haar hele lijfje. Het voelt zich bang en in de steek gelaten nog voordat het geboren wordt. Voordat hij of zij op de wereld komt heeft dat al een grote impact op het verdere leven. Dus er kunnen al hechting stijlen ontstaan voor de geboorte in geval van tweelingen of meerlingen betreffende veilig of onveilig. Tot het kind de leeftijd bereikt van 18 jaar kunnen hechtings– stijlen zijn pad kruisen door veilige en onveilige situaties die hij mee maakt in de baby -peuter kleuter- schoolkind- en puber tijd.

Ja dit kind (ikzelf ) ben een alleen geboren tweeling dat gehechtheid heeft gevoeld in de baarmoeder met mijn broertje (verlatingsangst ). Op mijn zesde ben ik verkast naar mijn oma ( gehechtheid -Verlatingsangst), die mij heeft opgevoed tot mijn twaalfde -op weg naar mijn 13tiende jaar overleed mijn oma (Gehechtheid)(verlatingsangst). Ik kan hier natuurlijk niet het hele verhaal plaatsen, maar ik kan je wel zeggen dat dit een grote impact heeft gehad op het grootste gedeelte van mijn leven en nog steeds. Het doet het nodige in het hele emotionele systeem van de mens wat betreft je veilig en onveilig voelen en met alle kenmerken die zich langzaamaan in je leven openbaren met een scala aan klachten. Fobieën, paniek stoornissen, allergieën, ernstige vorm van hyperventilatie, chronische astmatische bronchitis, vitamine B12 tekort, hormonale stoornissen, kinderloosheid, gewrichtspijnen, depressies, overspannenheid, onverklaarbare pijnen, onzekerheden, niet gegrond zijn, bestaansrecht en de lijst is nog lang niet af. Maar een ding is zeker, heel zeker, ik ben er sterk uitgekomen in mijn ontwikkeling en het heeft me gebracht waar ik nu dus ben. Door me kwetsbaar op te stellen en mijzelf als voorbeeld te geven zou ik U graag uit willen nodigen om mij in een eerste gesprek te ontmoeten en kijken of ik voor U wat zou kunnen betekenen. Bent U een alleen geboren tweeling ? of heeft U te maken gehad met onthechting in wat voor vorm dan ook , heeft u de behoefte om meer inzicht en diepgang in Uw leven te brengen , dan zou ik U daarbij een stukje op weg kunnen helpen .