Angsten

Angsten! Waar komen angsten vandaan? , vraagt u zich dat weleens af? of vindt u gewoon dat angsten bij het leven horen en komen en gaan. Dat zijn normale angsten. Doch zodra angsten je parten gaan spelen, dan is de angst een manipulerende saboteur die je aardig wat problemen kan gaan opleveren in je leven. Die je op een gegeven moment in de wurggreep houdt als een boa constrictor en je langzaamaan verstikt en je niet meer ontspannen kunt in je lijf en leden. Zo hyper dat alles door je hele zenuwsysteem heen stroomt. Dat de ene paniek aanval de andere opvolgt omdat je in een cirkel terecht komt van alertheid op alles. Een hoge staat van bewustzijn die overprikkeld raakt en voor obsessief gedrag kan leiden .Je wordt als ware een waakhond over jezelf. Het kan zich zo manifesteren dat een dagelijks Hypervagus je leven je sloopt op Lichamelijke, geestelijke ,mentale vlak. Slaapproblemen dienen zich aan, je hart op hol op de gekste tijden, nat van t zweet zijn uit het niks, ontzettend vermoeid zijn. Je kunt geen harde geluiden meer verdragen. Het gevoel niet gewenst te zijn en emotioneel zijn om t minste of geringste, Lichamelijke pijnen voelen door t hele lichaam. Men kan geheel ontregeld raken .Dan wordt het tijd dat je de angst onder ogen gaat zien en het toch echt tijd wordt om de angst aan te gaan en te overwinnen. Daar is moed voor nodig ! En dat zal je zeker lukken als je de eerste stap gezet hebt.

De begeleiding die ik je daar in kan bieden heet exposure en visualisatie ! We gaan eerst eens bekijken waar die angst in je zetelt . En hoe die angst eruit ziet. Van daaruit stellen we een plan op die voor jouw van toepassing is. Stap voor stap gaan we door jou eigen proces heen op jou tempo- niets forcerend zodat je het inzicht en de rust gaat vinden waar je al zo lang naar op zoek bent. De slogan “angst duurt het langst” is dan niet meer op jouw van toepassing .

Geloof me, ik weet wat angst is , want ik heb het geleefd -beleefd en doorleefd. Was dag in dag uit over de top Hyper alert. Het heeft me 4 jaar gekost om over mijn heftigste angsten heen te komen omdat dit niet op tijd werd onderkent. Men toen niet wist waar het probleem zich vast had gezet. nl, in mijn jeugd. Een trauma dat door conditionering was ontstaan. Narcistische opvoeding die een groot deel van mijn leven ongemerkt was binnen geslopen met alle gevolgen van dien. Eenmaal over de angst heen krijg je inzicht en gaat er weer een scala aan ervaringen voor je open zodat je jou wereld weer aan kunt zonder die angst en die hoge waakzaamheid in je systeem.