Alleen geboren tweeling

Als ik , (Goddelijk kind ) geboren word krijg ik vanaf de eerste dag al een rugzakje mee. Daar in de onderste laag van dat rugzakje zit al mijn collectieve geheugen van het hele Universum -het veld –  daar waar ik uiteindelijk vandaan kom –  Mijn Mysterie – (Ook Uw mysterie ). Ook het gedeelde DNA van papa en mama die mij op deze wereld hebben gezet met of zonder liefde. Daar vindt al een twee splitsing plaats zodat mijn rugzakje ineens vol word op die eerste begin laag. Daarbij komt de ervaring om in een baarmoeder, die menselijk is,  9 maanden te vertoeven om te groeien en alles op een veilige afstand gewaar te worden van de buitenwereld, zoals horen, voelen, ruiken, proeven, weten en zien met mijn oogjes dicht. Dus voordat ik geboren word heb ik de basis al in dat rugzakje zitten voordat ik als een mensenkind op de wereld kom. Tjee, dat is me nogal wat ,voor een goden baby in wording, laat staan als je ook nog eens met zijn tweeën bent , zoals ik was ,dan is die bodem van die rugzak al stevig gevuld,  want tweelingen delen alles maar dan ook alles met elkaar.  Ook als een van die twee heeft beslist niet verder te gaan na 3 maanden, wat mij overkwam. Dat was mijn allereerste eerste trauma, als mensje in wording, dus die bodem van dat rugzakje voelde meteen als een zware last aan en ik was nog niet eens helemaal volgroeid. Schrik , angst ,afschuw en ongeloof , meteen geconfronteerd met leven en dood in die, zoals ze zeggen, veilige baarmoeder. De afspraken en taken die ik met mijn broertje gemaakt had kwamen op mijn bordje te liggen met die van hem erbij! En die ik dan op deze aankomende wereld mocht gaan manifesteren. Hoezo rugzakje, je bedoelt RUGZAK -Plunjebaal- Ben nog niet eens geboren! Laat staan dat ik wist hoe een rugzak eruit zag.

Waar is dan mijn houvast, waar ga ik met mijn gevoel naar toe, tegen wie kan ik dan alles vertellen en delen, ja vooral delen en dan ben ik straks helemaal alleen op die grote wereld. Ik wil niet alleen zijn en ik wil niet alleen alles te hoeven doen en ik wil niet mijn blijdschap verdriet en pijn alleen verwerken. Samen, dat wil ik , samen spelen, samen –  saamhorigheid en dat broertje is nu weg, weer terug naar de Bron  van stof zijt gij gekomen en tot stof zult gij wederkeren. Weer terug als  energie de kosmos in – Stilte alom –

Als je als alleen geboren tweeling, met een trauma, je in je leven niet kunt uiten, gebeuren er rare dingen en daar heb ik echt veel last van gehad. Bestaansrecht noemen ze dat, je niet goed kunnen gronden- je niet goed kunnen uiten -alles in spiegelbeeld zien, eenzaamheid voelen ondanks een lieve partner, want je mist iets, je mist je tweede helft. Alles in tweevoud kopen , je seksuele relatie niet goed kunnen onderhouden omdat je niet het gevoel van vervloeien voelt zoals de eenheid van een tweeling. Vitaminen B12 tekorten en heel veel onverklaarbare kwalen- perfectionistisch zijn -intense emoties hebben- het gevoel hebben om te overleven i.p.v. leven- HSP-er en een groot verantwoordelijkheids- gevoel hebben en ga zo maar door. Maar ik! mag er zijn, weet ik nu . Ik heb een scala van ervaringen doorgemaakt die in het NU een positieve wending hebben genomen.

Ik mocht het licht aanschouwen op 2 augustus 1956 en werd een aardbewoner en mijn geboortenaam is Johanna Cornelia van Sonsbeek. Roepnaam Joke, maar iedereen noemt me Joep want zo zou mijn broer zijn gaan heten. Dus Joke en Joep.

Papa noemde me Joep en mama noemde me Joke ik vond dat heel normaal als kind en ik luisterde naar beiden. Ja, nogal wiedes , kende mijn broertje toch! Maar ze hadden mij dat niet verteld tot voor 4 jaar terug dat ik erachter kwam.  In mijn wieg lag altijd een popje, als surrogaat ??? en overal op alle foto’s  sta ik met een pop in de hand. Mijn innerlijke wereld is doorspekt met poppen want poppen zijn lijven, armen en benen, hoofd, ogen, oren en communicatie voor mij.

Aan boord (mijn vader was beroepsvisser en lag midden op de rivier de Rijn ) had ik heel veel speelgoed en poppen en de energie daarvan was fascinerend. Als ik door mijn moeder heen keek en haar prikte op haar ziel, wat ze niet prettig vond, had ik altijd poppen in mijn armen en die kleefden aan mij, die poppen die vertelden mij waar de de knel zat bij mama. Waar de pijn zat, waar de blokkade vertoefde in haar lijf en geest. Ze werd dan boos als ik een raak antwoord gaf wat ik eigenlijk als kind van 6 niet besefte.  Ik moest dan voor straf onder het stalen dek. De klep ging erop en daar zat ik dan een half uur , met pop en al, maar bang was ik niet want ik was niet alleen, ik had mijn pop of ander speelgoed die ik tegen me aan klemde. Er kwam geen traan.  Ik heb mijn passie van het verzamelen van poppen en speelgoed nooit zo goed begrepen, totdat ik bewust werd wat ik deed. Invoelen via mijn poppen, voor de cliënt die met een bepaalde vraag komt of ergens in zijn levensroute vastloopt. Toen ik de training trance Healing en medium schap deed viel alles op z’n plek. Evenzo Communiceren met Dieren want dat doe ik ook

Ook de hobby poppendokter die ik uitgeleefd heb, heeft bijgedragen dat ik dit inzicht kreeg , want als ik een pop op de rommelmarkt kocht die uit elkaar lag, repareerde ik deze totdat ze weer straalde. De slogan “een gehandicapte pop heeft ook recht op een tweede leven” heeft mij heel wat uren zoet gehouden, want als ik een pop repareerde , heelde ik beetje bij beetje de trauma s in mijn eigen systeem.

Mijn hele leven tot nu toe heb ik twee taken vervuld die van Joke en die van Joep. Dus ook dubbel de trauma’s die op mijn pad kwamen en aanschouwt en verwerkt. En die rugzak was behoorlijk zwaar. En eerlijk gezegd heb ik ze inderdaad geleefd en beleefd als zijnde twee, zonder dat ik dit bewust in de gaten had, tot voor 4 jaar terug en ik wakker werd, zoals ze dat zeggen in spirituele kringen. Ik ben een WETER . Ik heb dus onder mijn hoede 31 innerlijke kinderen waar ik mee communiceer via mijn 1000 poppen en die beschermd worden door een schitterende verlichte witte engel.

Doch ik wil graag bijdragen aan de mens die een hulpvraag heeft , die ergens zich niet kan uiten maar via het innerlijke kind zich kan vereenzelvigen en zich kan ontdoen van zijn innerlijke ballast om zijn leven verder te leven in vrijheid en geluk

Dus als je nieuwsgierig word naar puppet healing and  coaching en erbij jou van binnen iets geraakt wordt, wees dan welkom bij Ankh of Light .